Zen X-Fi Serisi Yeni Medya Oynatıcılar

14 Ağustos 2008 Perşembe

Zen X-Fi Serisi Yeni Medya Oynatıcılar

http://www.smyteknoloji.com/smyblog/zen.jpg

Creative de teknolojinin bu gidişatını görmüş olacak ki, adını kendi geliştirdiği ses düzeltme teknolojisi X-Fi’dan alan yeni bir medya oynatıcı serisi tasarlamış. Sonra da, bu serinin kimi modellerine güzel bir Wi-Fi özelliği entegre etmiş. Böylece kullanıcılar başka odada bulunan bilgisayarlarda ya da Public Home Server adı verilen çevrimiçi medya havuzunda bulunan dosyalara erişebilecek, hatta bir kablosuz bağlantı noktasının yakınındalarsa abartıp Yahoo! Messenger ya da Windows Live Messenger’a girebilecekler. Yazı yazma işi ise, cep telefonlarındaki gibi 9 tuştan oluşan bir sisteme havale edilmiş, yani pek pratik olmayacak gibi.

Yukarıda bahsedilen X-Fi teknolojisi ise, ruhun gıdasına besin takviyesi yapıyor. Cihazın menüsünden etkin hale getirilen X-Fi seçeneklerinden “Crystalizer”, mp3 sıkıştırması esnasında yok olan sesleri diriltiyor. “Expand” ise sesin, konser alanında dinlendiği izlenimini verecek şekilde önden gelmesini sağlıyor.

X-Fi serisinin getirdiği başka bir yenilik, Creative’in ses dosyalarından başka şeyler de çalabilen ilk müzik kutusu yazılımı olan Creative Centrale. Centrale, fotoğrafları, videoları, ses dosyalarını oynatıp yönetebiliyor, hatta DVD bile kaydedebiliyor. Yazılımın, cihazların dosya paylaşımında hayli etkili olması öngörülüyor.

0 yorum: